Haaruitval bij mannen

Heb je last van haaruitval en ben je bang om kaal te worden? Krijg je eigen haar terug zonder operatie. Het goede nieuws is dat de behandelingsmogelijkheid van haaruitval bij mannen en kaalheid een stuk verbeterd is. Een typisch mannenprobleem is haarverlies en dunner wordend haar. Soms begint het al op jonge leeftijd (vanaf 16 – 17 jaar) maar ook net zo goed op latere leeftijd. Het is éénrichting verkeer: zonder behandeling raak je alleen maar meer haren kwijt en je hoeft er niet op te rekenen dat haren zo maar weer vanzelf aangroeien (ook niet door kaal te scheren).

Haaruitval bij mannen oorzaak

Over de oorzaak is veel bekend. Er is veel informatie te vinden over de rol van 5α-reductase en DHT (dihydrotestosteron). Maar testosteron (het hormoon) zelf is niet direct de oorzaak van haaruitval en kaalheid. (alopecia androgenetica) . Het is ook niet zo dat kale mannen meer of sterker werkend testosteron hebben. Er is niet zomaar een direct ( 1 op 1) verband tussen testosteron en haaruitval. Feit is dat in geval van haaruitval bij mannen niet meer, andere of afwijkende hormonen gevonden worden; het zijn de haren zelf (stamcellen) die extra gevoelig zijn. Die gevoeligheid krijg je mee en is genetisch bepaald. Deze genen kun je van je vader maar ook van je moeder krijgen. Omdat veel genen een rol spelen in haarverlies en deze telkens opnieuw als het ware door elkaar geschud worden bij ieder mens, kun je niet zomaar aan je familie zien of je zelf ook kaal zult worden of hoe groot de kans is. Ook kunnen we het helaas nog niet voorspellen. Wel kun je een haarwortelonderzoek laten doen; dit geeft goede informatie over de toestand van je haar zoals het nu is, of het gezond is of dat je haaruitval kunt verwachten en de mate waarin. De Haarkliniek verricht altijd een haarwortelonderzoek bij ieder nieuw consult ( er worden een aantal haren geepileerd en door de dokter onder de microscoop beoordeeld) Lees meer over haarverlies op dokterdokter.nl.
Lees meer over het haarwortelonderzoek hier.
Lees interview dokter Plinck in de Trouw hier.

Krijg je haar en je zelfvertrouwen weer terug! Ook voor ‘gewone’ haaruitval


Beloop haaruitval bij mannen

Je merkt haarverlies in periodes, er kunnen tijden zijn dat je veel haren vindt op je kussen, met het kammen etc en periodes dat er weinig haaruitval is. Gemiddeld mag je 100 haren per dag verliezen, deze groeien vanzelf weer aan. Heb je haaruitval van gemiddeld meer dan 100 haren per dag die langer dan 4 maanden duurt , dan kan kaalheid (helaas) ontstaan. Je merkt dan dat geleidelijk aan je haar dunner wordt en je haargrens hoger. Vaak heb je ook last van jeuk en schilfers van de hoofdhuid. Uit zichzelf herstelt haaruitval bij mannen niet, helaas. Maar gelukkig is bij deze vorm van haaruitval de haarwortel zelf niet dood en met de juiste behandeling kan de haarwortel weer actief worden: minder haaruitval en herstel nieuwe haargroei (ook op de kale plekken).

De HaarKliniek is geheel gespecialiseerd in de behandeling van haaruitval: thuisbehandeling met speciaal ontwikkelde producten en de behandelingen in de kliniek. Wacht niet te lang met beginnen van een behandeling. Hoe vervelend je het ook vindt; zie je probleem onder ogen en onderneem actie. De behandeling is een stuk moeilijker als je wacht totdat er al duidelijke kaalheid is .
De Haarkliniek past alleen wetenschappelijk bewezen behandelingen tegen haaruitval toe. Meer weten? lees hier verder
Lees ons nieuwste blog artikel over alle middelen tegen haaruitval hier.
Haaruitval bij mannen
Haaruitval bij mannen: voor en na behandeling.

Wij kunnen je adviseren haar en hoofdhuid gezond te houden.   Wij hebben de behandelingen om haaruitval bij mannen te voorkomen en nieuwe haargroei te stimuleren.
Wil je eerst (vrijblijvend) advies over je haar of haaruitval? Of wil je voor een behandeling in de kliniek in aanmerking komen?
aanvraag consult / haarwortelonderzoek (geheel vrijblijvend)  

Algemene vraag ? stuur je vragen naar vraag@haarkliniek.com . Wij beantwoorden deze graag.Kies voor onze producten  of een behandeling in onze kliniek.  Alles om kaalheid tegen te gaan.

dokter plinck specialist haaruitval bij mannen tegengaan, dun haar bij mannen

dokter Plinck, arts, tricholoog

Onze producten niet eerder gebruikt en weet je niet welke te kiezen? Neem de haarboost: een complete kuur van 3 maanden behandeling haaruitval bij mannen en herstel haargroei: ook op de kale plekken

(bestel hier).  
haarboost man, haaruitval man, kaalheid man, kale , kale plek, behandeling haaruitval, haarspecialist

De Haarboost bevat alles wat nodig is voor haaruitval bij mannen:
haargroeimiddel, vitamines, herstellende shampoo. Krijg gezonder, sterker en voller haar.Kijk naar uitleg gebruik en resultaat van ons Biologisch HaarGroeiSerum.  


Kijk naar de registratie van het webinar haarverlies bij mannen en behandeling haaruitval.  

Lees het laatste nieuws op onze Blog.  

Haaruitval bij mannen , krijg je zelfvertrouwen weer terug.

10 Comments

Marcel 04-05-2018, 11:44

Ik heb een haartransplantatie gehad maar ben nog niet tevreden

Reply
E. Plinck 05-05-2018, 21:36

zelf verricht ik geen haartransplantaties, wanneer was de haartransplantatie ? en waar ?

Reply
Hassan 08-05-2018, 20:30

Ik wel graag weet hoe werk het

Reply
E. Plinck 09-05-2018, 16:33

u kunt een overzicht van de behandelingen hier vinden : https://www.haarkliniek.com/haaruitval_behandeling/haaruitval-behandeling/

Reply
Andy 12-07-2018, 09:54

Hoe zit het bij donkere mannen?? Kroeshaar??

Reply
E. Plinck 19-07-2018, 09:18

kroeshaar is helaas wat moeilijker om te behandelen, maar uitgesloten is het zeker niet

Reply
A Verbakel 22-07-2018, 23:38

Wat als je niet direct haaruitval hebt maar dat de haarwortels ver van elkaar zitten waardoor je op de schedel kijkt. Dit heeft mijn zoon.

Reply
E. Plinck 23-07-2018, 12:53

waarschijnlijk is er dan onvoldoende hergroei van haar, ook dat kan verholpen worden. wel is er eerst onderzoek nodig

Reply
Marcin 20-10-2018, 21:08

In welk geval mesotherapie voldoende is en welke transplantatie nodig is

Reply
E. Plinck 25-10-2018, 19:45

hangt van de ernst en omvang af, ook kan er een combinatie gemaakt worden. ik verricht liefst eerst een haarwortelonderzoek om tot een zo’n goed mogelijk advies te komen

Reply
certificaat World Trichology Society wts dokter e plinck trcholoog, specialist haaruitval d kok tricholoog, specialist haaruitval
dokter Plinck en D KoK, tricholoog zijn lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck