Haaruitval bij jongeren

Wees niet ongerust dat het komt door je brommerhelm, pet, hoofddoek etc want je haar kan niet verstikken. De haarwortel zit in de huid en wordt gevoed van binnenuit. Haarstyling produkten zoals gel, vet, mousse , lak, spray spelen geen rol in haaruitval bij jongeren. Wel moet je oppassen met verf en permanent; je haar kan beschadigen en afbreken. En gebruik de fohn spaarzaam, te veel warmte beschadigt de haarschubben.Iedereen heeft wel eens een “bad hair day” maar wat als je gedurende langere tijd last hebt van haaruitval.?


Haren worden constant vervangen, zoals eigenlijk alles in je lichaam. Oude haren vallen uit en de haarwortel is al bezig een nieuwe haar te maken. Zo verlies je gemiddeld 100 haren per dag en deze groeien gewoon weer aan. Vaak gaat dit geheel ongemerkt, soms valt het wel op. Haargroei en haaruitval zijn nooit een continu proces maar hebben een wisselend beloop. Na een periode van heel weinig haarverlies (een stuk minder dan 100 per dag) volgt logisch een periode van meer haarverlies (meer dan 100 haren per dag) Meestal is dit in voor- en najaar. Ook bij de mens komen een soort ‘rui’ perioden voor.

Tot zover is alles normaal, maar wanneer moet je je wel zorgen maken over beginnend haaruitval?

Heb je langdurig- langer dan 6 weken- last van haaruitval (gemiddeld meer dan 100 haren per dag) dan is het mogelijk geen normale rui meer. Je kussen ligt vol haar en je kam is vol. Groeit je haar niet meer zo snel als vroeger en moet je minder vaak naar de kapper of wil het gewoon niet lang meer worden? Dit alles is een teken dat de normale haaruitval en aangroei van je haar uit balans is.

Haaruitval bij jongeren.
Haaruitval bij jongeren.
Merk je dat je haar verandert, niet meer is zoals eerst, of erger, dat je haar dun wordt of zelfs uitvalt? Wij helpen haaruitval bij jongeren te voorkomen!


Maar ben je ongerust over je haar, wordt je haar dun, krijg je al inhammen of is je haar niet meer zo vol, maak dan een afspraak.


kijk hier naar de registratie van het webinar haaruitval oorzaak en wat te doen.  

Haaruitval bij jongeren kunnen wij prima behandelen, vaak al heel gemakkelijk!

Het persoonlijke behandelplan haaruitval werkt!

Wij zoeken eerst naar de oorzaak van je haaruitval en kiezen vervolgens samen met je de beste behandelmethode. De Haarkliniek voldoet aan de nieuwste criteria op gebied van kwaliteit en veiligheid.
Direct advies?  
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck