Volg ons:

Haarwortelonderzoek

haarwortelonderzoek

Haarwortelonderzoek

De Haarkliniek is uniek door altijd eerst een haarwortelonderzoek te verrichten.
Bij een haarwortelonderzoek worden haren uit uw hoofd verwijderd (met een pincet) en onder de microscoop door drs Plinck bekeken en beoordeeld. Dit geeft de beste en meest betrouwbare informatie wat er met uw haren aan de hand is. Als er een behandeling nodig is, wordt het resultaat beoordeeld met een controle haarwortelonderzoek. Zo heeft u de maximale zekerheid over uw behandeling.

Gemiddeld heeft iemand zo’n 5 miljoen haarwortels. In de haarwortel wordt het nieuwe haar gemaakt door de haarstamcel. Een hoofdhaar groeit plm een centimeter per maand. Een haar bestaat uit eiwitten: keratine. Eiwitten zijn de bouwstoffen niet alleen van het haar maar feitelijk van alle organen en weefsels van het lichaam. Ook in bloed vind je eiwitten. De haar stamcel is de laatste tijd veel in het nieuws. Omdat we steeds meer weten en beginnen te begrijpen over stamcellen. Kun je de haarstamcel beïnvloeden dan kun je logischer wijze ook de haargroei en haaruitval beïnvloeden.

Doel haarwortelonderzoek

Haaruitval heeft niet één oorzaak maar treedt op door een combinatie van meerdere oorzaken. Of haaruitval in je familie voorkomt zegt wel iets, maar is zeker niet doorslaggevend. Andersom geldt jammer genoeg ook. Heeft iedereen in je familie prachtig haar dan geeft dit voor jou niet de garantie dat je dat ook zult hebben. Het haarwortelonderzoek dient om de oorzaak van je haaruitval vast te stellen, en hoe sterk je haaruitval is. Als je haarwortels verbeteren met onze behandeling kun je gerust zijn dat het goed zal gaan met je haar. Daarom wordt altijd aan het begin van de behandeling een haarwortelonderzoek verricht en na een jaar, zo kun je het beste het verschil zien.


Haarwortelonderzoek

Nb Wees niet bang voor blijvend verlies want de door ons verwijderde haren voor een haarwortelonderzoek groeien gewoon weer aan. (het staat los van alle andere vormen van haaruitval)