Vitaminen bij haaruitval

Vitaminen bij haaruitval

. De haarwortel reageert op alles wat in het lichaam gebeurt. Een gezonde voeding zorgt voor gezond haar. Het gebruik van de juiste vitaminen bij haaruitval is daarom belangrijk.

De haarwortel reageert op een tekort aan bouwstoffen met een verminderde groei of zelfs een stop in de groei. Je kunt dit merken aan haaruitval 3 tot 4 maanden later. Het haar kan in strengen loslaten, vaak met een wit puntje aan het uiteinde. Als de oorzaak wordt opgeheven, verdwijnt de haaruitval en herstelt de haargroei meestal weer in de loop van 8 tot 12 maanden. Soms echter houdt haaruitval veel langer aan en kan het jaren duren.

Naast vitamine bij haaruitval zijn er gelukkig een aantal simpele regels.

Het belangrijkste is goed voor jezelf te zorgen en lichaam en geest in balans te houden:

  • een goed en regelmatig slaapritme. De meeste mensen hebben 8 uur slaap nodig.
  • 3 maal per dag een gezonde en gebalanceerde maaltijd. Wie ontbijt er nog ? Hoe vaak snack je tussendoor ?
  • Dagelijks een half uur (of liever een uur) beweging: sport, een stevige wandeling. Hoe vaak zit je in de auto terwijl de fiets ook kan ?
  • Dagelijks 4 tot 6 glazen water.

Welke vitaminen bij haaruitval?

Voor een gezonde groei hebben de haarwortels behoefte aan de juiste vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en zink. De B vitaminen zijn het belangrijkst. Vooral thiamine, niacine, riboflavine en foliumzuur. Je kunt zorgen dat je meer vitamine B via de voeding krijgt door het eten van groene groenten en volkerenproducten.

Natuurlijke bronnen rijk aan zink en essentiële vetzuren zijn: oesters, pompoenzaad, noten, eierdooiers, tarwekiemen.

Je kunt ook een mulitvitamine preparaat nemen. Dan weet je zeker dat je haar iedere dag voldoend bouwstoffen krijgt.
Antioxidanten beschermen de haarwortelstamcellen en houden deze actief. Antioxidanten vind je voornamelijk in fruit en de gekleurde (niet groene) groenten. Bijvoorbeeld: blauwe bessen, kersen, tomaten, paprika. Je kunt ook extra vitamine C slikken: eenmaal daags 1000mg
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck d kok tricholoog, specialist haaruitval
dokter Plinck en D KoK, tricholoog zijn lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck