Category: Haaruitval

Haaruitval bij jongeren

Wees niet ongerust dat het komt door je brommerhelm, pet, hoofddoek etc want je haar kan niet verstikken. De haarwortel zit in de huid en wordt gevoed van binnenuit. Haarstyling produkten zoals gel, vet, mousse , lak, spray spelen geen rol in haaruitval bij jongeren. Wel moet je oppassen met verf en permanent; je haar kan beschadigen en afbreken. En gebruik de fohn spaarzaam, te veel warmte beschadigt de haarschubben.Iedereen heeft wel eens een “bad hair day” maar wat als je gedurende langere tijd last hebt van haaruitval.?


Haren worden constant vervangen, zoals eigenlijk alles in je lichaam. Oude haren vallen uit en de haarwortel is al bezig een nieuwe haar te maken. Zo verlies je gemiddeld 100 haren per dag en deze groeien gewoon weer aan. Vaak gaat dit geheel ongemerkt, soms valt het wel op. Haargroei en haaruitval zijn nooit een continu proces maar hebben een wisselend beloop. Na een periode van heel weinig haarverlies (een stuk minder dan 100 per dag) volgt logisch een periode van meer haarverlies (meer dan 100 haren per dag) Meestal is dit in voor- en najaar. Ook bij de mens komen een soort ‘rui’ perioden voor.

Tot zover is alles normaal, maar wanneer moet je je wel zorgen maken over beginnend haaruitval?

Heb je langdurig- langer dan 6 weken- last van haaruitval (gemiddeld meer dan 100 haren per dag) dan is het mogelijk geen normale rui meer. Je kussen ligt vol haar en je kam is vol. Groeit je haar niet meer zo snel als vroeger en moet je minder vaak naar de kapper of wil het gewoon niet lang meer worden? Dit alles is een teken dat de normale haaruitval en aangroei van je haar uit balans is.

Haaruitval bij jongeren.
Haaruitval bij jongeren.
Merk je dat je haar verandert, niet meer is zoals eerst, of erger, dat je haar dun wordt of zelfs uitvalt? Wij helpen haaruitval bij jongeren te voorkomen!


Maar ben je ongerust over je haar, wordt je haar dun, krijg je al inhammen of is je haar niet meer zo vol, maak dan een afspraak.


kijk hier naar de registratie van het webinar haaruitval oorzaak en wat te doen.  

Haaruitval bij jongeren kunnen wij prima behandelen, vaak al heel gemakkelijk!

Het persoonlijke behandelplan haaruitval werkt!

Wij zoeken eerst naar de oorzaak van je haaruitval en kiezen vervolgens samen met je de beste behandelmethode. De Haarkliniek voldoet aan de nieuwste criteria op gebied van kwaliteit en veiligheid.
Direct advies?  

Haaruitval bij vrouwen

Haaruitval bij vrouwen is geen uitzondering, helaas. Haaruitval bij vrouwen kan op iedere leeftijd plaatsvinden, dus ook al op je twintigste.

En 50% van alle vrouwen krijgt te maken met perioden van haarverlies. Het haarverlies kan plots zijn of heel extreem. Je haar kan slap worden, futloos, het ´zit´ niet meer. Of erger: een serieuze haar uitdunning – over het hele hoofd heen. Kijk hier hoe je haarverlies bij vrouwen kunt voorkomen  

Ik merk dat haaruitval bij vrouwen veel onzekerheid oproept.

drs plinck, arts, tricholoog, haaruitval bij vrouwen

drs plinck, arts, tricholoog

Logisch dat je je heel ongerust maakt. Het kan best zijn dat je omgeving, kapper en huisarts inbegrepen, vindt dat je zeurt omdat je op het oog (nog) zo veel haar hebt. Maar zelf merk je het het beste. Haaruitval kan je zelfbeeld aantasten, onzeker maken, stress  veroorzaken en diverse emotionele reacties oproepen.

Haargroei en haaruitval bij vrouwen is nooit een continu proces maar hebben een wisselend beloop.

Bij vrouwen dunt het haar uit, de haargrens schuift niet op, er ontstaan geen inhammen. Opvallend is dat niet alle haren meer even dik zijn, er zijn dunnere en dikkere haren. Zonder behandeling is het éénrichtingverkeer, het haar wordt dunner, maar uit zichzelf niet meer dikker. Na een periode van heel weinig haarverlies (een stuk minder dan 100 per dag) volgt logisch een periode van meer haarverlies. (meer dan 100 haren per dag) Meestal voor- en najaar, een soort ‘rui’ periode. Heb je langdurig- langer dan 6 weken- last van haaruitval (gemiddeld meer dan 100 haren per dag) dan is het mogelijk geen normale rui meer.

Wilt u de beste producten om uw haar te verzorgen, gezond te houden en haaruitval bij vrouwen te voorkomen: kies onze producten via haarkliniekshop

(klik hier).  haaruitval bij vrouwen, haarverlies vrouwen,behandeling haaruitval vrouwen

De zeven belangrijkste oorzaken van haaruitval bij vrouwen zijn:

Behalve de veelvoorkomende haaruitval die genetisch – en dus van binnenuit – is, komt bij vrouwen ook de diffuse haaruitval voor. Dit wordt telogeen effluvium genoemd. Dit is een symptoom (verschijnsel) en geeft nog niet aan wat de onderliggende oorzaak is. De meest onschuldige vorm van diffuus haaruitval bij vrouwen is de seizoens haaruitval. In voor – en najaar kunnen er periodes zijn waarin het haar meer uitvalt en dit herstelt zich weer in de zomer en in de winter.   Ook haarverlies na de zwangerschap is een normaal verschijnsel wat enkele maanden aanhoudt waarna het haar zich weer herstelt. Hieronder een lijstje met oorzaken:

  • Stress.
  • Tekort vitamine (vooral vitamine B).
  • IJzer tekort.
  • Hormoon schommelingen.
  • Bepaalde geneesmiddelen.
  • Teveel vitamine A of (synthetische) vitamine A houdende producten (crèmes ed).
  • Genetische factoren.


haaruitval  bij vrouwen, Haar verzorging,haarverlies.
Gelukkig is haaruitval bij vrouwen goed te behandelen. Meestal is de haarwortel zelf niet dood, maar is deze van slag en minder actief. Dit merk je als haarverlies, slap en futloos haar, minder haarvolume. Als je de haarwortels op de juiste wijze stimuleert, herstelt dit alles gelukkig weer; minder uitval, meer haargroei, meer volume, steviger haar, glanzender haar.
Het herstel kan op verschillende manieren gestimuleerd worden; afhankelijk van de oorzaak.
De HaarKliniek helpt u de juiste oorzaak te vinden en de daarbij passen meest geschikte behandeling. Hieronder staat een link naar de behandelingen die in de kliniek moeten plaatsvinden (mesotherapie en LED mesolichttherapie), maar ook alleen een thuisbehandeling kan genoeg zijn (afhankelijk van de oorzaak en de conditie van de haarwortels)

● Mesotherapie  

● Mesolichttherapie  

● Maar u kunt ook zelf eerst onze producten proberen:thuisbehandeling   Onze shampoos om uw haar structuur te verbeteren en het Biologisch HaarGroeiserum om haarverlies te verminderen en nieuwe haargroei te stimuleren.

Kijk naar uitleg gebruik en resultaat van ons Biologisch HaarGroeiSerum.  

Zie ook: haarverlies per dag; wat is normaal, wat niet (haarkliniek blog).  

Kijk hier naar de registratie van het webinar; haaruitval oorzaak en behandeling.  

Kijk hier naar de registratie van het webinar; 18 tips bij haaruitval.  

Dokter Plinck is een veelgevraagde deskundige oa voor de radio.

Het persoonlijke behandelplan haaruitval bij vrouwen werkt!

Wij zoeken eerst naar de oorzaak van uw haaruitval en kiezen vervolgens samen met u de beste behandelmethode. De Haarkliniek voldoet aan de nieuwste criteria op gebied van kwaliteit en veiligheid.
Direct gratis online advies?  
van drs plinck, natuurlijke shampoo, haarspecialist, haaruitval, haarverlies, specialist haaruitval, dokter plinck, haarkliniek

Haaruitval bij mannen

Heb je last van haaruitval en ben je bang om kaal te worden? Krijg je eigen haar terug zonder operatie. Het goede nieuws is dat de behandelingsmogelijkheid van haaruitval bij mannen en kaalheid een stuk verbeterd is. Een typisch mannenprobleem is haarverlies en dunner wordend haar. Soms begint het al op jonge leeftijd (vanaf 16 – 17 jaar) maar ook net zo goed op latere leeftijd. Het is éénrichting verkeer: zonder behandeling raak je alleen maar meer haren kwijt en je hoeft er niet op te rekenen dat haren zo maar weer vanzelf aangroeien (ook niet door kaal te scheren).

Haaruitval bij mannen oorzaak

Over de oorzaak is veel bekend. Er is veel informatie te vinden over de rol van 5α-reductase en DHT (dihydrotestosteron). Maar testosteron (het hormoon) zelf is niet direct de oorzaak van haaruitval en kaalheid. (alopecia androgenetica) . Het is ook niet zo dat kale mannen meer of sterker werkend testosteron hebben. Er is niet zomaar een direct ( 1 op 1) verband tussen testosteron en haaruitval. Feit is dat in geval van haaruitval bij mannen niet meer, andere of afwijkende hormonen gevonden worden; het zijn de haren zelf (stamcellen) die extra gevoelig zijn. Die gevoeligheid krijg je mee en is genetisch bepaald. Deze genen kun je van je vader maar ook van je moeder krijgen. Omdat veel genen een rol spelen in haarverlies en deze telkens opnieuw als het ware door elkaar geschud worden bij ieder mens, kun je niet zomaar aan je familie zien of je zelf ook kaal zult worden of hoe groot de kans is. Ook kunnen we het helaas nog niet voorspellen. Wel kun je een haarwortelonderzoek laten doen; dit geeft goede informatie over de toestand van je haar zoals het nu is, of het gezond is of dat je haaruitval kunt verwachten en de mate waarin. De Haarkliniek verricht altijd een haarwortelonderzoek bij ieder nieuw consult ( er worden een aantal haren geepileerd en door de dokter onder de microscoop beoordeeld) Lees meer over haarverlies op dokterdokter.nl.
Lees meer over het haarwortelonderzoek hier.
Lees interview dokter Plinck in de Trouw hier.

Krijg je haar en je zelfvertrouwen weer terug! Ook voor ‘gewone’ haaruitval


Beloop haaruitval bij mannen

Je merkt haarverlies in periodes, er kunnen tijden zijn dat je veel haren vindt op je kussen, met het kammen etc en periodes dat er weinig haaruitval is. Gemiddeld mag je 100 haren per dag verliezen, deze groeien vanzelf weer aan. Heb je haaruitval van gemiddeld meer dan 100 haren per dag die langer dan 4 maanden duurt , dan kan kaalheid (helaas) ontstaan. Je merkt dan dat geleidelijk aan je haar dunner wordt en je haargrens hoger. Vaak heb je ook last van jeuk en schilfers van de hoofdhuid. Uit zichzelf herstelt haaruitval bij mannen niet, helaas. Maar gelukkig is bij deze vorm van haaruitval de haarwortel zelf niet dood en met de juiste behandeling kan de haarwortel weer actief worden: minder haaruitval en herstel nieuwe haargroei (ook op de kale plekken).

De HaarKliniek is geheel gespecialiseerd in de behandeling van haaruitval: thuisbehandeling met speciaal ontwikkelde producten en de behandelingen in de kliniek. Wacht niet te lang met beginnen van een behandeling. Hoe vervelend je het ook vindt; zie je probleem onder ogen en onderneem actie. De behandeling is een stuk moeilijker als je wacht totdat er al duidelijke kaalheid is .
De Haarkliniek past alleen wetenschappelijk bewezen behandelingen tegen haaruitval toe. Meer weten? lees hier verder
Lees ons nieuwste blog artikel over alle middelen tegen haaruitval hier.
Haaruitval bij mannen
Haaruitval bij mannen: voor en na behandeling.

Wij kunnen je adviseren haar en hoofdhuid gezond te houden.   Wij hebben de behandelingen om haaruitval bij mannen te voorkomen en nieuwe haargroei te stimuleren.
Wil je eerst (vrijblijvend) advies over je haar of haaruitval? Of wil je voor een behandeling in de kliniek in aanmerking komen?
aanvraag consult / haarwortelonderzoek (geheel vrijblijvend)  

Algemene vraag ? stuur je vragen naar vraag@haarkliniek.com . Wij beantwoorden deze graag.Kies voor onze producten  of een behandeling in onze kliniek.  Alles om kaalheid tegen te gaan.

dokter plinck specialist haaruitval bij mannen tegengaan, dun haar bij mannen

dokter Plinck, arts, tricholoog

Onze producten niet eerder gebruikt en weet je niet welke te kiezen? Neem de haarboost: een complete kuur van 3 maanden behandeling haaruitval bij mannen en herstel haargroei: ook op de kale plekken

(bestel hier).  
haarboost man, haaruitval man, kaalheid man, kale , kale plek, behandeling haaruitval, haarspecialist

De Haarboost bevat alles wat nodig is voor haaruitval bij mannen:
haargroeimiddel, vitamines, herstellende shampoo. Krijg gezonder, sterker en voller haar.Kijk naar uitleg gebruik en resultaat van ons Biologisch HaarGroeiSerum.  


Kijk naar de registratie van het webinar haarverlies bij mannen en behandeling haaruitval.  

Lees het laatste nieuws op onze Blog.  

Haaruitval bij mannen , krijg je zelfvertrouwen weer terug.

Behandeling haaruitval

Velen denken dat als een haar is uitgevallen deze niet meer terugkomt. Gelukkig is dit maar zelden het geval. Nadat uw haarprobleem door ons is onderzocht, zullen wij u adviseren hoe u uw haargroei weer kunt herstellen en wat voor de beste behandeling haaruitval is.

beste shampoo bij haaruitval, Haar onderzoek, haaruitval onderzoek, behandeling haaruitval.
Resultaat behandeling haaruitval.
Remmen van haaruitval, hergroei van haar ook op de plekken waar het nu kaal is, herstel van gezond en glanzend haar is zeer goed mogelijk. Uitgebreide informatie behandeling haaruitval  .

De haarkliniek heeft de beste en de modernste methoden behandeling haaruitval met tot wel 92% kans op succes!De haarkliniek bestaat sinds 1990 en heeft een ruime expertise opgebouwd met behandeling haaruitval; bijvoorbeeld meotherapie en mesolichttherapie. De haarkliniek past alleen methoden toe die wetenschappelijk bewezen zijn met de minste kans op bijwerkingen. Het resultaat wordt gemeten met behulp van haarwortelonderzoek en macrofoto’s: voor de behandeling start en na een jaar. Zo wordt op objectieve wijze gemeten wat het resultaat is en kan uw behandeling het beste gemonitoord worden. Zie: Mesotherapie  en LED Mesolichttherapie  

Kies onze producten voor uw thuisbehandeling:  minder haaruitval en nieuwe haargroei. In veel gevallen is een behandeling haaruitval in de kliniek niet nodig. u kunt dan zelf met thuisbehandeling uw haaruitval verminderen, de kwaliteit van uw haar verbeteren en uw haar weer gezond maken. De haarkliniek heeft een webwinkel waarin u de juiste producten kunt vinden. De producten zijn ingedeeld naar producten voor mannen en producten voor vrouwen. U vindt de beschrijving en voorlichtings- en instructiefilmpjes op de productpagina’s voor ieder product. Vindt u het moeilijk om de juiste producten te kiezen dan kunt u (vrijblijvend en kostenloos) ons advies vragen per email, u vindt de instructies hiervoor op de website. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor de Haarkliniek; 100% natuurlijk, het meest mild en beschermend voor haar en hoofdhuid, met de meeste kans op succes.van drs. Plinck

van drs plinck, natuurlijke shampoo
certificaat World Trichology Society wts dokter e plinck trcholoog, specialist haaruitval d kok tricholoog, specialist haaruitval
dokter Plinck en D KoK, tricholoog zijn lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck