Volg ons:

Haarkliniek | Haarkliniek Rotterdam is de specialist in haaruitval

Finasteride kopen? Kijk uit voor de bijwerkingen.

Overweegt u om Finasteride of Dutasteride te kopen? Let dan op de bijwerkingen van deze middelen. Finasteride wordt onder andere gebruikt door mannen om kaalheid tegen te gaan en door vrouwen om beharing tegen te gaan. Het is een geneesmiddel dat valt onder de anti-androgenen. Dit zijn middelen die de enzymen blokkeren waardoor de werking van testosteron wordt tegengegaan. Door dit natuurlijke proces te blokkeren krijg je vervelende bijwerkingen. Zowel bij mannen als vrouwen. In dit blogbericht lichten we dit nader uit en leggen we alternatieven voor.

Wat is Finasteride?

Finasteride is een geneesmiddel dat valt onder de anti-androgenen en wordt geproduceerd in tabletvorm.. Het geneesmiddel staat sinds 1992 op de markt en is uitsluitend op recept verkrijgbaar. Het middel is onder diversen merken te verkrijgen of merkloos onder de naam Finasteride. Een hogere dosering Finasteride (5mg – 10mg) wordt vooral gebruikt bij prostaatklachten of overmatige haargroei bij vrouwen. De lagere dosering (doorgaans 1mg) wordt vooral gebruikt bij kaalheid bij mannen. Maar hoe werkt dit precies?

Hoe werkt Finasteride?

Hoe Finasteride precies werkt is een ingewikkeld scheikundig proces dat we niet zullen uitschrijven, maar het uiteindelijke effect is dat Finasteride ervoor zorgt dat de enzymen worden onderdrukt die verantwoordelijk zijn voor het omzetten van testosteron in de haarzakjes. Naast de haarzakjes op de hoofdhuid zorgt Finasteride voor een lagere concentratie testosteron in de prostaat. Finasteride wordt namelijk in grotere doses van vijf tot vijftien keer zo groot gebruikt tegen plasproblemen en andere prostaatklachten. Door de testosteron in de prostaat te verlagen wordt de prostaat wat kleiner.

Finasteride bijwerkingen

De bijwerkingen van Finasteride zijn vervelend en het is daarom de vraag of dit geneesmiddel de gewenste oplossing biedt tegen haaruitval of kaalheid. Er zijn diverse bijwerkingen van Finasteride naar voren gekomen uit medische onderzoeken, een paar bekende zijn;

  • Impotentie of een verminderd libido.
  • Erectiestoornissen en/of ejaculatiestoornissen.
  • Uitblijven van- en een verminderde ejaculatie.
  • Ontwikkeling van borstweefsel.
  • Verhoogde kans op borstkanker.
  • Verhoogde kans op prostaatkanker.
  • Pijn in de testikels.

De vraag is of het het waard is om Finasteride te gebruiken tegen kaalheid of haaruitval. Naast hiervoor genoemde punten is Finasteride gevaarlijk bij de zwangerschap en als zwangere vrouw is het zelfs af te raden een gebroken tablet alleen al aan te raken. De Finasteride side-effects zijn naar onze mening niet mals en daarnaast vaak onomkeerbaar. We zien vaak mensen die na vijf tot tien jaar pas last krijgen van de bijwerkingen. Een alternatieve en nieuwer middel naast Finasteride is Dutasteride.

Wat is Dutasteride?

Finasteride of Dutasteride kopen? Het verschil tussen Dutasteride en Finasteride is dat Dutasteride in capsulevorm geproduceerd wordt van 0,5mg. Het middel is drie keer zo effectief als Finasteride. Volgens testen en onderzoeken blokkeert Finasteride testosteron voor ongeveer 70 procent, waar Dutasteride dit voor 90+ procent doet. Uit andere onderzoeken is gebleken dat Dutasteride beter werkte om haargroei te stimuleren. Waar Finasteride het gevestigde merk is, lijkt Dutasteride aan terrein te winnen. De bijwerkingen van Dutasteride komen overeen met die van Finasteride. Het is van belang goed te overwegen of de bijwerkingen het waard zijn.

Alternatieven voor Finasteride en Dutasteride

Als u overweegt om Finasteride of Dutasteride te gaan gebruiken tegen kaalheid of haaruitval, maar niet het risico wilt lopen op hiervoor genoemde bijwerkingen, kunt u een behandeling Mesotherapie in onze haarkliniek overwegen. Deze behandeling heeft een door studies bewezen 90% kans op succes en geen bijwerkingen. Laat ons u vrijblijvend adviseren of kom meer te weten over Mesotherapie bij haaruitval.

Post a comment